Слънчево и топло ще бъде времето по Черноморието тази неделя. Снимка Петя Добрева

Слънчево и топло ще бъде времето по Черноморието тази неделя. Снимка Петя Добрева

В по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време със слаб до умерен югозападен вятър. Към обяд облачността над северозападните райони ще започне да се увеличава, вятърът там ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. По-късно след обяд на места в Северозападна България, а вечерта и по високите западни полета ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София – около 17°. През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат по-голямата част от страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността над масивите от Западна България ще започне да се увеличава. Вечерта, главно в Западна Стара планина, ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 12°, на 2000 m – около 3°. През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат много райони, вятърът ще се ориентира от северозапад, с него температурите бързо ще се понижават и дъждът ще преминава в сняг на все по-малка височина.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10°-11° в северните райони, до 18°-20° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.