DSC_4215

DSC_4215

Трафикът на хора - новият световен бизнес

и бе организиран от местната Комисия за борба с трафика на хора със секретар Силвия Цакова.

Трафикът на хора е новият бизнес, от който се печели многократно. Това е основната сюжетна линия, която пролича във филма. За разлика от трафика на наркотици, при който се печели еднократно, при трафика на хора средствата са по-големи взависимост от това, колко пъти жертвите ще бъдат продадени.DSC_4226

Проявите по случай днешния Международния ден за борба с трафика на хора започнаха днес с благотворителен базар на сувенири, изработени от децата от дневен център "Свети Николай Чудотворец". Събраните средства от продажбата им ще бъдат предоставени за нуждите на местния приют за жертви от трафика на хора. Базарът се организира отново от местната Комисия за борба с трафика на хора. Доброволци раздаваха и информационни материали, свързани с трафика на хора, в търговските центрове, книжарниците и централните градски улици – "Александровска" и "Богориди".
Днес бе дадено началото и на конкурс за изработването на лого на комисията. Той е популяризиран сред всички училища и НПО в Бургас. 
Срокът за подаване на предложенията за лого е 1 месец. След приключването му, със събраните разработки на децата ще бъде направена изложба в културен център "Морско казино", а за най-добрите участници, класирали се на първо, второ и трето място ще има награди.
Снимки Лина Главинова