DSC_2542

DSC_2542

Траспортният министър се срещна с ръководството на летището "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Дирк Шусдзиара, Христо Тодоров - главният координационен директор и Георги Чипилски - директор на летище Бургас и вицепремиера Симеон Дянков, Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Камен Кичев - заместник-министър, Константин Гребенаров областен управител на Бургас и Димитър Николов кмет на град Бургас.

В рамките на днешното си посещение на най-слънчевото българско летище, гостите се запозна с реализацията на големите инфраструктурни проекти, които се осъществиха на летище Бургас след одобрението на Подробния устройствен план на летището и проектите, по които Фрапорт Туин Стар работи в момента. Това са завършеното разширение на перона на летище Бургас с четири допълнителни стоянки за самолети, новият карго склад на летище Бургас, новопостроената административна сграда и новата сграда на пожарната, чието завършване предстои. В изпълнението на тези проекти концесионерът на летище Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД инвестира повече от 12 милиона лева.

Дирк Шусдзиара представи инвестициите, направени от концесионера през предходните години в областта на терминалния мениджмънт, подземната инфраструктура, обучението на персонала и др.

Министър Московски пожела успех и заяви, че ще продължи да наблюдава от близо развитието на двете летища

До сега "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД инвестира в развитието на двете летища повече от 105 милиона лева.

Министърът направи и внезапна проверка на автогара "Юг". Шофьорите показаха документите, пътни листи и договори.