TokVarna

TokVarna

Три градини във Варна без ток за детската градина на Златни пясъци е осигурена водоноска. Около 30% са малчуганите, заведени от родителите си на детска градина днес.

В СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" има свободни места за настаняване на бездомни хора, съобщиха от пресцентъра на община Варна.
Работата по снегопочистването в общината започна около 2,30 ч, като общо 40 машини  излязоха по улиците, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Към 9 ч.на терен бяха пуснати и 10 багера. Основните пътни артерии в града са почистени, затруднена е ситуацията във Виница и Владиславово. В момента дребно габаритна техника влиза в малките улици, където обаче проблем създават паркирали автомобили. Работата по почистване от сняг и лед на кръстовищата, подлезите и спирките продължава. Един снегорин поддържа Аспаруховия мост, пътят за Галата е почистен и движението е нормално.
В първия работен ден автобусите на общинската фирма "Градски транспорт" се движат по разписание, с малки изключения в райони със снегонавявания.
Заради заледени жици по тролейбусните линии пътниците се обслужват от автобуси. Без ток са селата Каменар и Тополи, за авариите са уведомени екипите на "Енерго Про". Проблемът със снегонавяването по пътя за Константиново, заради забавяне на машини от АПИ, вече е отстранен.
Няма проблеми с детските ясли и социалните кухни в града. Създава се организация за почистване на района около детската и социалната кухня във
Владиславово.
В 14 ч. предстои заседание на областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Тогава експерти от РЗИ и РИО на МОН трябва да се произнесат дали ще има грипна ваканция. В зависимост от  решението им и от метеорологичната обстановка до края на деня кметът Иван Портних ще излезе със становище дали вторник ще бъде неучебен ден.
Снимка nakratko.bg