Инцидентите са станали заради движение с несъобразена скорост. Снимка Архив Черноморие-бг

Инцидентите са станали заради движение с несъобразена скорост. Снимка Архив Черноморие-бг

Три катастрофи станаха в Бургас за ден, заради движение с несъобразена скорост, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град.

Първият инцидент е станал около 08.30 часа на 8-ми август в района на "Летище Бургас". В условията на прав път, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, излизайки вдясно от пътното платно, блъскайки се в бетонна стена и преобръщайки се по таван, лек автомобил "Хюндай Матрикс", със софийска регистрация, управляван от 34-годишен бургазлия. Мъжът е получил комоцио и е оставен за лечение в бургаска болница.

Същият ден около 17.15 ч. на бургаската улица "Тодор Александров", до бизнес център "Вая" в посока пътен възел "Юг", поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътен уличен стълб, лек автомобил "Опел Вектра", с бургаска регистрация, управляван от 29-годишен бургазлия, който заедно с 45-годишния си спътник, са прегледани на място от екип на Спешна помощ, но е констатирано, че са без опасност за живота.    

Около 19.38 ч. отново на 8-ми август на пътя Бургас - квартал "Ветрен", поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост и рязко намаляване на скоростта за избягване на удар с движещите се пред него автомобили, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно,мотоциклет "Ямаха", с бургаска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от Камено, който с диагноза "политравматизъм", с опасност за живота. Настанен е за лечение в отделение "Реанимация" в бургаска болница.