DSC_9824

DSC_9824

Тримата Йордановци за 11-ти път с обща изложба

която започва традиционна всяка година с тяхната съвместна изява.

"С тази изложба слагаме началото и първото арт настроение за годината. При нас надделява естетиката. И тримата сме своеобразни куратори, които участваме в подреждането на експозицията", споделя Йордан Маринов. "Винаги има мерак, когато правим тази изложба. Никога не знаем предварително кой какво е нарисувал. Носим картините в галерията и тогава ги виждаме. До колко успяваме да изразим чрез тях себе си, това зрителите ще кажат", допълва Йордан Петров.

"Здраве, за да можем да работим. Имаме все още лудостта, за да не изсъхне палитрата. Това е важното. Не спираме да рисуваме", пожелава си за новата година Йордан Маринов. "Боята още не е изсъхнала по някои от платната. Може да пипнеш "Лято" и ще се убедиш в това", потвърждава думите на колегата си и Йордан Петров, който към пожеланието за здраве добява и късмет. "Всеки рисува по нещо ново за всяка нова изложба. Създаваме на хората атмосфера на празника. Светим с отразена светлина", уточнява и Йордан Ангелов, който няма още конкретни планове за годината в творчески аспект. "Тази година ще празнувам своя 65-ти рожден ден. Смятам да направя една изложба, но още всичко е само идея", казва Йордан Петров. "Щом има идея значи ще я изпълни", сигурен е Йордан Ангелов.

Ако съберат творческия си път в цифри, ще се получи 115 години. Такъв е общият сбор от годините, които всеки един от тях е посветил на изобразителното изкуство.