DSC_1784

DSC_1784

Туристическа обиколка на Бургас за 2 лв.

7 години пътуват безплатно. При закупуване на дневна карта за цялата мрежа на цена от 5 лева, пътуването с туристическия автобус напрактика излиза безплатно. Автобусът тръгва от днес по специален маршрут, който включва 12 спирки в града. Началната и крайната са от автогара "Юг". Маршрутът на туристическото возило е по булевард "Булаир", продължава по булевард "Демокрация", продължава покрай стадион "Лазур", влиза в парк "Езеро"

DSC_1681 до фестивала на пясъчните фигури, след което опродължава до укритието за наблюдение на птици и се връща по обратния път, като свива по улица "Гурко" и след това по "Цар Симеон Първи" (бивша "Републиканска"). Така туристите могат да видят града пътувайки и да спрат да разгледат "Морско казино" или пясъчния фестивал, както и да наблюдават птиците.DSC_1727

За целта автобуса е със свалени прозорци, за да не бъдат затруднени туристите да снимат пейзажа и забележителностите, покрай който минават. Докато пътуват ще могат да прочетат и за местата, които виждат от специална дипляна. Преди всяка спирка ще звучи името й, произведено на няколко езика за улеснение на пътуващите чужденци.

Днес в тура, организиран за журналисти се включи и зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев с екипа на Туристическия център, към който е причислена новата услуга.