DSC_6760

DSC_6760

Търсят начин да спрат отпаданото на деца от школото Отговорът на този въпрос ще търсят специалисти на сеща, организирана от Държавната агенция за закрила на детето, която ще се проведе на 9-ти юни в Бургас. В дискусията, която стартира в 10.00 часа в зала на ет. 2 на егионалният инспекторат по образование на МОН в града, ще участват представители на отдел "Бургас" на Главна дирекция "Контрол по правата на детето" на ДАЗД, РИО, на общинските администрации от област Бургас, на Регионална дирекция за социално подпомагане и дирекциите "Социално подпомагане" в областта, директори на училища, неправителствени организации.

Целта на срещата е да се обсъди броят на отпадналите от образователната система деца, предприетите действия и мерки, добрите практики, както и да се подобри сътрудничеството между институциите от област Бургас, ангажирани в работата по проблема.

В резултат на дискусията ще бъдат подготвени предложения за регионални и национални програми за превенция на отпадането на деца от образователната система.

Форумът е част от Националната кампания "2014 – година на правата на детето", с която ДАЗД отбелязва 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.