PlazV

PlazV

Търсят концесионерите на 5 плажа във Варненско

към този плаж, но не е отдаван, коментира Симеонов. 24 535 лева е първоначалната цена, определена за отдаването на плажа "Изгрев-Хоризонт" в Долни Чифлик. Той се простира на 49 071 кв.м.. За варненския плаж "Фичоза" също се търси концесионер. Той заема територия от 16 095 кв.м., а началната цена за отдаването му е 15 291 лева. Възможно е обаче да остане без наемател, тъй като там няма изградена инфраструктура. Централният плаж в Бяла ще бъде включен в процедурите за отдаване при начална цена 29 056 лева. За плаж "Хижа-Черноморец" също се търси стопанин. Той се простира на територия от 22 525 кв.м, а началната цена за отдаването му е 10 998 лева. Тези пет плажа не са отдавани в последните три години, каза още Симеонов.

Плаж "Чайка" в Бяла няма да се отдава на концесия, тъй като на мястото предстои да бъде изградено рибарско пристанище. 
Областният управител на Варна изтъкна още, че плажовете "Галата-север" и "Галата-изток" ще бъдат обявени като опасни заради свлачища. Той информира, че след бурите плаж "Панорама" е по-малък с 300-400 кв.м..
Областна управа-Варна вече е отдала 8 плажа на концесия за срок от 5 години. В договорите с концесионерите е добавено условие за височината на постройките, която не трябва да надвишава 3.8 метра. 6 плажове ще останат неохраняемите под управление на Областна управа.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството предоставя на концесия 26 плажа във Варненска област, а под нейно управление са 6 неохраняеми. 3 плажа са обект на национална сигурност.
Опасните плажове в областта са означени с табели. Преди началото на сезона ще бъде извършена проверка за състоянието на морските ивици.

Днес+