DSC_3704

DSC_3704

Ученици рисуват Левски в деня на гибелта му бургаски ученици ще вземат участие в тематичен пленер. Художествената проява, озаглавена "Картини от живота на Апостола" ще се проведе на 19-ти февруари от 16.00 часа в галерия-музей "Георги Баев", намираща се на булевард "Демокрация" №6.

За час и половина възпитаници от школите по изобразително изкуство към Общински детски комплекс – Бургас с ръководители Красимир Зинин, Севина Трайкова и Денислав Белчев, както и ученици от паралелката по изобразително изкуство от СОУ "Св. св. Кирил и Методий", ще имат възможност да пресъздадат сцени от живота на една от най-светлите  личности в българската история, както и да нарисуват негов портрет. В програмата ще бъде представен и театрален етюд. С него талантливите младежи ще разиграят съдбовния момент в биографията на Левски, в който той се отказва от монашеското расо и повежда своята борба за свобода.

Събитията, посветени на Апостола на Свободата, ще започнат на 19-ти февруари от 10.00 часа с традиционната викторина  "Аз съм българче". В нея своите знания и умения ще покажат малчугани от 33 детски заведения на територията на Бургас, разпределени в 6 района.

От 11.00 часа пред паметника на Левски в Приморски парк жители и гости на града ще имат възможност да участват в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя.