IMG_5242-1

IMG_5242-1

Ученичка на Мая Плисецкая ще преподава балет в Бургас ще води часовете по класически танц на децата от I-ви, II-ри и V-ти клас. Тя е завършила балетно училище и Института по култура в Минск със специалност "Хореография". До скоро е преподавала балет в училище в Москва. Танцувала е на сцените на много оперни театри.

Прима балерината на Бургаска опера Галина Калчева ще продължи и през тази година да предава своя опит и знания на учениците от X-ти, XI-ти и XII-ти клас, които са се посветили на балетното изкуство. Тя е ученичка на Евгения Кръстева и проф. Петър Луканов и е балетен педагог в музикалното училище ог 2003 година.
Танцувала е централни партии в балетите "Лешникотрошачката", "Нестинарка", "Тривърхата шапка", "Дон Кихот", "Жизел", "Кармен", "Ромео и Жулиета" и мн. др.
Любимецът на бургаската театрална публика Валери Еличов ще води през новата учебна година часовете по актьорско майсторство на XII-ти клас. Той е актьор в бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" и е изестен на публиката с ролите си в пиесите  "Мандрагора", "Арсеник и стари дантели", "Двамата веронци", "Без зестра" и други.
Чаровната актриса Невена Цанева ще преподава на по-малките таланти по специалност "Актьорско майсторство". Невена е позната на бургаските театрали от многобройните роли претворени на сцената на  театъра.
Актьорът от Държавен куклен театър - Бургас - Георги Минков, също ще преподава в учебното заведение по куклено актьорско
майсторство.