Ученици написаха 130 метра писмо до Дядо Коледа в продължение на три седмици. Всяко едно от тях е изписало своето пожелание или послание до връстниците си, до всички хора по света, до управата на Бургас. Децата са споделили и най-съкровените си желания като "мама и татко да се съберат". "Пожеланията им са много духовни, в тях няма нищо материално и са свързани със здравето и късмета, както сме свикнали да си пожелаваме по празниците", каза директорката на училището Веселина Въжарова. На изпъстрените си с елхички и снежинки писма учениците са написали и какъв си представят своя град.

 

 

Идеята за най-дългото писмо до Дядо Коледа се родила на заседание на Детския парламент в училището. Днес те разгънаха писмото в салона на школото. След това предадоха свитъка на Дядо Коледа, който дойде придружен от Снежанка.

Във фоайето на НБУ "Михаил Лъкатник" бе подреден и коледен базар. Децата бяха донесли сладки, питки, соленки, кексове и ги продаваха на своите връстници. Сладките вървяха от 10 стотинки до едно левче за парче кекс. Средствата от базара ще отидат в подкрепа на кампанията "Българската Коледа".