DSC_6179

DSC_6179

Ученици от Механото управляват школото си за 1 ден

Роза Желева. Той е кандидатствал за позицията, като е пуснал номинацията си в специална кутия. Това са направили и останалите му връстници, които днес са в ръководството на школото. Всеки ученик си пуска листа с кандидатурата, след което изборът бива направен на заседание на Ученическия съвет. Смяната на местата между ученици и учители е в рамките на инициативата "Ученическо самоуправвление", което се провежда от години на 9-и май.DSC_6188DSC_6195DSC_6202

В рамките на днешния ден Михаил Буланов попива знания от Роза Желева. Директорът на ПГМЕ го запозна със задълженията му. Двамата обсъдиха извънкласните занимания на учениците, проблемите, с които се сблъскват учениците, как да се подобри връзката ученик-учител-родител и други. Освен Буланов, в управлението на училището се включиха и ученици от IX и X клас. Зедно с Роза Желева и екип на "Черноморие" единайсетокласникът влезе в час по математика в VIII "г" клас. Преподавателката Надежда Йорданова бе отстъпила мястото си на Анелия Станчева и Мартин Кидеров. Осмокласниците преподаваха на своите съученици урока "Ъгли, чиито рамене пресичат окръжност". Двамата са изразили желание да се включат в инициативата и да влязат ролята на преподаватели.

Михаил Буланов като директор на гимназията провери дневника за отсъстващи и видя как върви преподаването на урока по математика. Миналата година единайсетокласникът е бил заместник-директор. Тази година обаче се "прецелил" в мястото на директора Роза Желева. Михаил учи в паралелка "Микропроцесорна техника". Избрал е ПГМЕ заради възможностите, които дава. "Тук получавам професия. Езикът винаги може да се научи. Не е задължително да си завършил езикова гимназия. А след като завърша, ще кандидатствам в Техническия университет в София", сподели Михаил Буланов.