Учениците опитаха здравословни хапки, приготвени от гимназистите от ПГТ. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците опитаха здравословни хапки, приготвени от гимназистите от ПГТ. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" презентираха ползите от здравословното хранене. Те участваха в поредното събитие от програмата на Седмицата на храненето, която се проведе в Бургас. Гимназисти от професионалната гимназия представиха на ученици от ОУ "Петко Росен" възможности за професионално обучение в областта на туризма и кулинарията след завършването на основно образование.

Иванина Парушева от X "б" клас и Рустислава Йорданова от XI "б" клас презентираха специалностите и професиите за продължаващо обучение. Срещата между учениците се проведе под надслов "Вдъхновението да учим за храната". Събитието продължи с вълнуваща дискусия за здравословното хранене. Д-р. инж. Ивайло Минчев - учител по професионална подготовка в ПГТ - запозна подрастващите с ползите от здравословната храна и изграждането на хранителни навици, които оказват влияние върху начина на живот.

Шестокласниците и седмокласниците осъзнаха важността на балансираното хранене и бяха запознати с многообразието от хранителни продукти, необходими за тяхното здраве. Като обещание за  устойчивост на инициативата, събитието завърши с взаимна благодарност и продължаващо съвместно сътрудничество.

Галерия