IMG_7665-1

IMG_7665-1

Ученици показват 12 икони за Възкресение Христово рисувани специално за Възкресение Христово. Изложбата ще бъде подредена в детската галерия "De’ аrt" и ще бъде открита на 12-ти април от 18.00 часа.

Изложбата ще представи най-изразителните живописни техники, свързани с традициите на християнството и празничната обредност.

В празничната експозиция, с пъстър стъклопис – техника, наследена от цветните църковни витражи, ще участват и децата от школа "Калейдоскоп" към МКЦ с ръководител Мария Шурелова. Изложбата ще включва и картини "батик" –  древната техника на рисуване върху текстил с восък и бои, която като практически процес наподобява восъчното писане и багрене на великденските яйца. Батиците са от известната на всички ни школа на Златка Бобева.

Почитателите на приложното изкуство ще открият във Великденската изложба на галерия "De’ аrt" и декоративни великденски яйца, великденски аранжировки, картички и икони – декупаж върху турска керимида. Такова е изкуството на  малките творци от НЧ "Възраждане 1927" в село Рудник, които с помощта на своите ръководителки са се подготвили най-старателно за християнския празник.