VladoStoyanov1

VladoStoyanov1

Училище по футбол отваря врати в Бургас

на професионализма.

Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в "Морски звезди" могат да се запишат и момичета.

Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в "Морски звезди" ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.

Методиката, която ще се използва в "Морски звезди", е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове "Нафтекс" и "Черноморец-Бургас" Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на "Лазур". Управител на "Морски звезди" също е бивш служител на "Нафтекс" и "Черноморец" – Сияна Анестиева.

Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в "Изгрев". В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. "Меден рудник" до училище "Елин Пелин".

Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.

Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за "Морски звезди" могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители.