IMG_6437

IMG_6437

Училище в Царево празнува 80 г. смесена гимназия. Днес на 7 декември – рождената дата на патрона на училището Никола Вапцаров, учители и ученици честват 80-годишнината на своето училище.

С много забавления, състезания и игри премина изминалата седмица за учениците, а за да бъде още по-празничен днешният ден, той започна с водосвет и заседание на педагогическия съвет.IMG_6418

В 11.00 часа в народно читалище "Георги Кондолов" се проведе тържествен концерт-спектакъл, в който се включиха ученици от всички класове на училището.

Поздрав към празнуващите отправиха и малките представители на ОДЗ "Ален Мак" - Царево, както и ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Ахтопол.

Кметът на община Царево Георги Лапчев също отправи своите пожелания за годишнината. Той получи от директора на училището Ваня Атанасова почетен плакет и благодарност за съвместната им работа.

Регионалният инспекторат по образованието - Бургас награди СОУ "Никола Вапцаров" - Царево с почетен вимпел по повод 80-годишнината от създаването на училището и приноса му за развитието на образователното дело в област Бургас.

Галерия