Инцидентът е станал заради неспазване на дистанция. Снимка Архив Черноморие-бг

Инцидентът е станал заради неспазване на дистанция. Снимка Архив Черноморие-бг

Украинка предизвика верижна катастрофа в центъра на Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град.

Инцидентът станал на 4-ти януари около 10.49 ч. на кръстовището на бургаските улици "Демокрация" и "Дунав". Лек автомобил "Фолксваген Поло", с украинска регистрация, управляван от 35-годишна украинска гражданка с временна закрила, живееща в Слънчев бряг, поради неспазване на дистанция блъска отзад спиращия лек автомобил "Мерцедес GLK 250", с бургаска регистрация, управляван от 41-годишна бургазлийка. Колата от своя страна отскача напред блъска лек автомобил "Рено Меган", с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен курсист от село Прилеп - обучаващ се за водач младеж, с обучаващ инструктор - 62-годишен карнобатлия. И тримата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са били отрицателни.

От удара е пострадала пътувмащата във "Фолксваген"-а 88-годишна украинска гражданка с временна закрила, живееща в Слънчев бряг. Тя е прегледана в бургаска болница и освободена за домашно лечение с открита рана на брадата, без опасност за живота.