DSC_0401

DSC_0401

В Бургас мераклиите за "Големите надежди" със самочувствие

определено е високо, но не е без покритие и то е важно за един артист", споделиха от екипа на музикалния формат, който скоро ще бъде излъчен в ефира на Нова телевизия. DSC_0417В реалито могат да участват деца на възраст от 4 до 14 години. Комисията ще избере между 60 и 100 деца, които ще продължат във формата. Те ще бъдат отсявани на кръгове, като на финала ще останат между 4 и 8 изпълнители. Победителят ще бъде избран чрез гласуване с SMS и ще получи парична премия. "Желанието ни е тази сума да помогне на децата и техните родители да продължат да развиват музикалния им талант", обясни сценаристът на шоуто Влади Априлов. "Дойдоха деца, които очаквахме. Те излизат на сцената и я завладяват. От тях искаме само, ако бъдат одобрени за финалните кръгове в София да знаят песните, които ще трябва да пеят", каза композиторът Красимир Гюлмезов, който е в кастинг журито.DSC_0463DSC_0447

40% от мераклиите за участие са изпълнили неговата песен "За тебе бях". В залите звучат песни от репортоара на Тони Димитрова, Маргарита Хранова, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Дони, Кристина Агилера, "Бийтълс", Реана, както и парчета от сериала "Революция Z". "Децата трябва да изпълняват популярна музика. Има такива, които пеят доста стари песни и това личи, но има и такива, които са в крак с времето", обясни Влади Априлов. "Децата са подготвени като цяло. Личи си, че ходят на курсове, на уроци. Има четири-пет школи в страната, където се подготвят таланти и това става ясно. Но има и педагози, които живеят още в 1983 година и не помагат с нищо на децата", каза режисьорът Киро Киров.

СедемгодишниятDSC_0490 Николай Кишишев от Радва бе сред участниците, които се явиха на кастинга днес в Бургас. Момчето видяло промо видео на конкурса и с майка си решили да дойдат до Бургас, за да пробва късмета си. Една от песните, които представи пред журито бе на Васил Найденов - "Сбогом, моя любов". "Не ходи на уроци. Аз му помагам", сподели майката на Николай, Любомира.

За разлика от малкия Ники - Калина Енчева и Георги Симеонов се подготвят при Кина Христова в "Сезони". За Калина днешното явяване пред журито бе първата сценична изява. Тя се занимава сериозно с музика от три години. "Ще изпея песен на Кристина Агилера и на Поли Генова", сподели развълнуваната Калина, докато чакаше Георги Симеонов да излезе от залата. За него това участие не беше първо пред публика. Георги вече се е явявал на конкурси и има спечелени награди.