DSC_1313

DSC_1313

В Бургас на протест: Отворете КТБ

търговска банка. Тя бе сложена под специален надзор от страна на БНБ на 23-ти юни. Вече втори месец е неясно състоянието и бъдещето на банката. Това безвремие изнервя не само вложителите, но и служителите на банката, които всеки ден ходят на работа и отнасят негативите на хората, заради решенията на кабинета "Орешарски" и на Управителния съвет на БНБ.

DSC_1320

Недоволни от развоя на събитията и от неизвестните около дейността на банката, бургазлии излязоха на протест. Те са организирани в социалната мрежа. Протестът в Бургас е след този, който се проведе вече пред сградата на банката в столицата. Тази вечер вложители се събраха пред един от клоновете на КТБ и бяха подкрепени от служители на банката в морския град.

Дни след случая с КТБ по улиците на Бургас се появиха надписи: "Подкрепяме банките, не политиците", за което Черноморие вече писа. Надписите, оставени по плочките в центъра на града са дело на анонимни бургазлии, които показват спадналото доверие на цялото общество към политическия елит в страната.DSC_7083