В Бургас "паякът" вдига коли до 23.00 часа Община Бургас прибегна до тази мярка, за да осигури нормално движение в града през наближаващия летен туристически сезон. Друга причина са зачестилите оплаквания на съвестни граждани. Те постоянно сигнализират за автомобили, паркирани на всевъзможни места, които пречат на шофьори и пешеходци.

Пред изтеклите две години от новия мандат на управление община Бургас вложи много средства и усилия, за да реконструира пътища, зелени площи и детски площадки. Много от новите инфраструктурни придобивки – тротоари, бордюри, растителност – вече са разрушени от неправилно паркираните автомобили.

През 2009 г. община Бургас обособи 900 нови паркоместа. Скоро започва строителството на голям открит паркинг с около 800 места зад Трета поликлиника.

Паралелно с тези мерки обаче паяците ще работят усилено с удълженото работно време. В момента те са 3 на брой и успяват да се справят с разчистването на централна градска част. Въпреки оплакванията на жители от кварталите и по-далечните комплекси, рядко успяват да обслужат и тях.