Fregata

Fregata

В Бургас решават за лидерството по хандбал "Младост" започна финалния сблъсък от първия полусезон. Един срещу друг ще  излязат водачът в класирането хандбален клуб "Фрегата" – Бургас и шампионът на България хандбален клуб "Добруджа" – Добрич.

Домакините  имат реални шансове  да завършат полусезона на първо място, което прави сблъсъка исторически, защото Бургас не е имал тим в "А" Републиканска хандбална група от 11 години.

"Надявам се почитателите на спорта, фенклубът  и всички подрастващи в Бургас, които се занимават с хандбал, да ни подкрепят. Може да се каже, че сме новаци, но досега имаме победи над хандбалните клубове "Локомотив" - Варна, "Спартак" -  Варна, "Интер" -  Благоевград, "Левски", "Осъм" - Ловеч. Единствената ни загуба е от "НСА  - Васил Левски", каза треньорът на "Фрегата" - Никола Добрев. 

Преди няколко месеца във "Фрегата" - Бургас се вля тимът на "Бургас-93" който бе  доскорошен първенец на "Б" Републиканска хандбална група (РХГ). Целта на сливането бе една  – да покорят върха на "А" РХГ.

"На 1 декември ще стискам палци на мъжкия отбор и ми се иска ние, жителите на Бургас, да го подкрепим с присъствието си в зала "Младост". Детските формации също заслужават похвала, защото всяка година завършват първенството в челната тройка. Подкрепям хандбала, като игра, създаваща дисциплина. Особено при подрастващите, които вместо да играят компютърни игри спортуват и в същото време носят титли за града", каза Румен Христов, управител на "М-Бус", който е основен спонсор на мъжкия отбол и на двете детски формации по хандбал.