Roleri

Roleri

В Бургас се качват на ролери за двудневен фест

а по-късно вечерта и DJ.

Всички ролеристи трябва да носят със себе си протектори. Насладете се на най-добрата настилка за каране на ролери, в съчетание с дълги алеи и приятни надолнища. Организатор на събитието е спортно сдружение ролер клуб "Бургас" и Община Бургас.

Фестивалът ще бъде открит в 10.00 часа в събота. От 10.30 започва обиколката на града със съдействието на полицията. Всеки, който има светлоотразителна жилетка, трябва да я носи със себе си. Деца без протектори няма да се допуснат да участват в обиколката. В 13.00 часа ще бъдат демонстрациите на ролери – показване на различни номера на конусите, Свободно каране на ролери, Спускане на влакчета. Зоната за конуси ще бъде разделена на три – зона за начинаещи, за каращи добре и за напреднали. Тези ролеристи, които имат намерение да участват във влакчетата, да се оборудват със свирки. Протекторите са задължителни.

Програмата включва още: 

15.00 - състезания за деца с предметни награди. Ще бъдат проведени в три възрастови групи: до 9 год., от 9 до 13 год. и от 13 до 16 год. Основните дисциплини са три: каране на конуси, обиколки на малка дистанция с остри завои  и обиколка на дълга дистанция, включваща спускане и изкачване (дължина на обиколката max 1 km.). Наградите ще бъдат конуси, протектори и ролери.

17.00 - демонстрации на ролери – Показване на различни номера на конусите, Свободно каране на ролери, Спускане на влакчета. Зоната за конуси ще бъде разделена на три – зона за начинаещи, за каращи добре и за напреднали. Тези ролеристи, които имат намерение да участват във влакчетата, да се оборудват със свирки. Протекторите са задължителни.

20.00 - вечерна дискотека на ролери с DJ Pheel – Всякакви светещи пръчици, лампички, мигалки и други такива нещица, каквито се сетите, са задължителни :) Добро настроение и усмивки обещаваме да има. Всички на колела, ролери, скейтбордове , BMX и т.н. да се чувстват поканени. Добре дошли са и всички, които са готови да се забавляват.

Фестивалът продължава и в неделя.