Tumor

Tumor

В Бургаската болница извадиха 15-килограмов тумор на британка

по спешност в АГ-отделението на Бургаската болница с болки в корема, туморът е изваден ден по-късно с операция и тя вече е добре. Самата тя въобще не е подозирала, че е болна.

"Откакто ме приеха в болницата ми направи впечатление, че всички правят всичко възможно, за да установят какво ми има. По време на операцията се чувствах в сигурни ръце. Всички тук са много грижовни, неотлъчно са до мен и искам специално да им благодаря", казва жената.

Ж.Х. е пристигнала на почивка в Слънчев бряг. По време на престоя си почувствала болка в корема. След консултация в частна клиника била насочена към МБАЛ-Бургас АД, където е приета в АГ-отделението от д-р Цветана Лазарова, която била дежурна тогава, тъй като първоначалните съмнения били за тумор от гинекологичен произход.

По-късните изследвания само доказали първоначалната диагноза – киста на яйчника с тегло 15 килограма. Ж.Х. е оперирана от д-р Златин Трепечов и д-р Ромил Ангелов. "Животът на жената бе застрашен, тъй като можеше да се стигне до перитонит", коментираха те. Началникът на АГ-отделението д-р Златин Трепечов е документирал целия случай, тъй като е интересен от медицинска гледна точка и ще бъде полезен на много гинеколози. "В нашето отделение досега не сме имали случай на толкова голяма киста", обясни той.

Когато я изпишат, Ж..Х. ще бъде придружавана от медицинско лице до родината си. Със случая е запознато и посолството на Великобритания у нас, тъй като в Бургаската болница се е наложила трайна практика дипломатическите служби да бъдат уведомявани за всеки постъпил пациент – чужд гражданин.

През Бургаската болница годишно минават над 400 чужди граждани, предимно туристи. Много от тях се връщат следващата година специално, за да благодарят на медиците, които са им спасили живота по време на престоя им в Бургас.