DSC_5421

DSC_5421

В бургаския театър една премиера за 2 юбилея

си към директора на театъра - Борислав Чакринов, за отправената покана да постави това заглавие, както и на актьорите за тяхната всеотдайност. "Искаме да обогатим спектакъла, затова в него има и песни по текст на Ваньо Вълчев и музика на Руслан Карагьозов", каза Румен Велев.DSC_5338 "Тази прекрасна комедия показва разминаването между желано и реално, между заявено и същностно, между формата и съдържанието. В нея се обсъжда брака като институция, за изначалната склонност на човек да търси удоволствие и прибягва до лъжа, за да изпита съблазните", сподели Румен Велев.DSC_5438

Режисьорът призна, че през годините е поставил над 70 постановки в цялата страна. "Винаги обаче ми е било особено приятно да поставям заглавия в бургаския театър. Тук магията се случва най-добре. Сигурно е заради връзката между публика и театър", разсъждава Велев.

"Когато котката я няма..." е комедия на ситуациите и характерите и в нея се съчевата музикален театър и фарс. Ролите в постановката са поверени на Аглика Бояджиева (Милдрид Роупър), Стоян Памуков (Джордж Роупър), Зорница Ковачева (Етел Помфри), Валери Еличов (Хъмфри Помфри), Деница Денчева (Дженифър Фрейзър) и Невена Цанева (Шърли).

Премиерата е на 13-ти март от 19.00 часа в драматичен театър "Адриана Будевска". Билетите за тази дата вече са изчерпани. Следващото представление е на 25-ти март. Билети за него все още има.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова