IMG_5842

IMG_5842

В Царево дървата за пенсионери на по-ниски цени Това стана възможно с решение на Общинския съвет в морския град. На днешната последната за този мандат на местния парламент сесия съветниците гласуваха промяна на бюджета, касаеща доставката на дървата за огрев.

Съветниците приеха Утвърждаване на списък с обекти за финансиране от кредита с разликата в средствата съгласно т. 5 от Решение № 520 от 05.06.2014 година на Общински съвет Царево. Обектите, които ще бъдат финансирани със разликата в размер на 273 640 лева са ремонт на покрива на СОУ "Н.Й.Вапцаров" в Царево със сумата от 42 000 лева; реконструкция на пътя към село Бродилово за 80 000 лева; ремонт на улици в село Кости за 13 000 лева и подмяна на водопровода и основен ремонт на уличното платно на улица "Велека" в Царево за 138 000 лева.

Общински съвет Царево даде съгласието си и за частично освобождаване от задължение за заплащане на такса за ползване на детска градина и детска ясла в ОДЗ "Делфинче" в Ахтопол.

В друга точка от дневният ред, общинските съветници дадоха съгласието си за допълване Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2015 год. и учредяване на безвъзмездно право на ползване за срок от 10 г. на Национална художествена академия град София върху едноетажна сграда с тавански етаж със застроена площ от 300 кв.м. - Гръцко училище. В докладната бе включен и имота прилежащ към сградата, но той отпадна за да може да продължат разкопките финансирани от общината и да се кандидатства с проекти за реставрация и консервация през новия програмен период.

В допълнителна точка от дневния ред, която бе включена след съгласието на всички съветници, бе приета докладната записка на кмета на Ахтопол за Създаване на общински исторически музей в града с тематичен обхват общо исторически, обхващащ областите на историята, археологията и етнографията и със териториален обхват в административната територия на Ахтопол. ОИМ –Ахтопол ще се помещава в сградата на бившата здравна служба.

В края на сесията кметът на Община Царево Георги Лапчев поздрави всички общински съветници за постигнаттите резултати.

Галерия