В Царево посрещнаха Дядо Коледа за общинския бюджет, но ще запазим нивото на социалните разходи. За догодина предвиждаме инвестиции в детските градини. Градината в Царево ще бъде разширена с едно допълнително крило на два етажа, което ще е с капацитет за 60 деца. Така ще решим един много важен проблем за града. Общината ще отдели средства и за обезопасяване на детските площадки и оградата. Всичко това ще залегне в капиталовата програма за 2011 г.", сподели кметът Петко Арнаудов.

В училището Дядо Коледа ще раздава подаръците си в четвъртък. Торбички, пълни с коледни сладки и лакомства, ще има за всички ученици от І до ІV клас. Подаръците са осигурени от общината, която дарява и по 100 лв. на учениците и студентите сираци и на всички новородени през 2010 г. И училището подпомогна децата сираци за Коледа със средства от дарения.

Традиционният голям Коледен концерт с участието на певчески и танцови състави от Царево ще е на връх Коледа от 11.00 ч. Царево очаква гостите си на площада около грейналата нова Коледна елха. След концерта Дядо Коледа и Снежанка ще раздават подаръци по домовете на всички деца, които не са необхванати в детските градини.