Конкурсът ще се проведе този четвъртък

Конкурсът ще се проведе този четвъртък

В европейския Ден без автомобили във Варна ще се проведе конкурс за най-вкусната домашна зимнина. Събитието се организира от сдружение "Таляна" и "Пространствата на Варна" (Varna spaces) на 22-ри септември. То ще се проведе под егидата на Община Варна, със съдействието на Национален оонд култура, фонд "Култура" на Община Варна.

На 22-ри септември, от 10 часа сутринта ще бъде затворен достъпа на коли в зоната на площад "Севастопол", както и в квартал "Таляна" - улиците "Преслав", "Цариброд" и "Охрид". Изместването на автотрафика позволява уличното платно и паркоместа да се превърнат в публична зона за събития и отдих.

Програмата за деня включва базари и занимания с деца, уроци по скейтборд, работилници, лекции и дискусии, обсъждане на книги, музика на живо и малко кино в по-късните часове на деня.

Едно от акцентите събития е конкурс за домашна зимнина, в които могат да участват всички граждани, стига да са си направили вече зимнината. Опитно жури ще опита от всичко и ще присъди две награди - за най-добра лютеница и за най-добро сладко. Наградите се присъждат с грамота и финансова награда от 150 лева. За участие - донесете своите най-добри буркани на улица "Цариброд" до 17.00 часа на 22-ри септември.