Така изглежда графиката с очакваните промени на времето от утре, 17-ти ноември. Графика НИХМ

Така изглежда графиката с очакваните промени на времето от утре, 17-ти ноември. Графика НИХМ

В четвъртък ще бъде предимно облачно с валежи, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, временно силен, по-късно през деня в източните райони ще стане от североизток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 12° и 17°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта срещу петък вятърът ще отслабне, а в петък отново ще стане с южна компонента. Облачността временно ще се разкъса, слаби валежи от дъжд ще има само на отделни места, главно в западните и планинските райони. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще останат почти без промяна.

В събота облачността отново ще се вплътни и ще завали, отначало в северозападните райони, а до вечерта и на места в източните.

В неделя и понеделник ще остане облачно, с валежи, в много райони значителни по количество. Температурите ще се понижат, в неделя в Дунавската равнина, а в понеделник в цялата страна максималните ще са под 10°.

През нощта срещу понеделник в Северозападна България и Предбалкана, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

Във вторник валежите временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса. Минималните температури в много райони ще са около 0°, а максималните от 5°-6° в северозападните до около 15° в югоизточните райони. По-късно през деня облачността отново ще се увеличи и ще започнат нови валежи.