DSC_0235

DSC_0235

В ОбС си вдигнаха заплатите, НФСБ дават парите за църква

в заседания на комиси, на сесии, както и санкции, ако отсъстват по неуважителна причина. Така те вече ще получават 70% от брутната заплата на председателя на ОбС за съответния месец, ако участват в работата на комисиите и присъстват на сесия. Ако обаче не се яват на комисия и затова нямат основателна причина, ще бъдат глобявани с по 50 лева. За неучастие в сесия глобата е 1/3 от месечното им възнаграждение.

След края на дебатите и преди гласуване на промените на заплатите, групата на НФСБ напусна залата. Там остана само Валентин Фъртунов. След като промените бяха приети, той стана и заяви от трибуната, че групата на НФСБ ще дарява месечните си заплати, които са над минималната за страната, за строежа на църквата "Свети Георги" в квартал "Победа". "Призовавам и вас, съветниците от ГЕРБ, да направите същия жест за храма "Св. св. Кирил и Методий", който вашето управление събори", заяви Фъртунов.

Църквата не работи близо година, след като се появиха пукнатини по фасадата в резултат на изграждането на подземния паркинг на площада.