P1051192

P1051192

В Поморие отдадоха почит на Ботев те се включиха в различни школски инициативи. На утрешния ден се навършват 168 години от раждането на Ботев. В тържествата в Поморие днес се включиха и председателят на Общинския съвет Адам Адамов, кметът на община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметът на общината Илия Джингов, Желязко Страволемов - директор на диреция "Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт" и Донка Китанова – секретар на народно читалище "Светлина 1939".P1051197

Красиви табла, фотоколажи, съчинения и презентации на тема "Познатият и непознатият Ботев" бяха само част от събитията, организирани в учебното заведение по повод двойния празник. Десетте дни, посветени на поета, завършиха днес с рецитал по неговите творби, поднесен от учениците в 6 и 7 клас.

Всички деца, отличени за активното си участие в празничните инициативи, получиха специални грамоти и награди от Кръстинка Цветкова – директор на ОУ "Христо Ботев" в Поморие.

Пред бюст-паметника на великия революционер председателят на Общинския съвет Адам Адамов, кметът Иван Алексиев, учители, ученици, общественици и гости на празника сведоха глави и отдадоха своята признателност, поднасяйки венци и цветя.

Галерия