DSC_4312

DSC_4312

В последната предизборна седмица страсти в ОбС

която ще се проведе утре - 30-ти септември. В последната предизборна седмица преди парламентарния вот, насрочен за 5-ти октомври (неделя), градусите на заседанието на местния парламент ще се покачат. Причината няма да са толкова докладните записки, колкото участието на някои общински съветници в предизборната надпревара. Сред каандидатите за народни представители са съветници от групите на ГЕРБ, НФСБ и Движение за социален хуманизъм.

Ако няма промяна в предложението за дневен ред, съветниците ще гледат първо докладната записка на д-р Антонио Душепеев - председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности при Общински съвет Бургас и на Комисия  по чл.4 от Правилника за финансово подпомагане на процедури "Ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Бургас, касаеща приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за финансово подпомагане на процедури "Ин витро".

Съветниците от НФСБ са входирали отново докладните за допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас, относно Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас, както и проекта за Наредба за допълнение на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на  моторни превозни средства на територията на Община Бургас, определена като зона.

От ГЕРБ предлагат да бъде съставане временна комисия, която да проучи общественото мнение и ред за приемане на девиз на Община Бургас.