Всеки клиент може да избере едно от 12-е сладки изкушения в ресторант Салини

Всеки клиент може да избере едно от 12-е сладки изкушения в ресторант Салини

Десертът е завършекът на една перфектна вечеря. Той е изкушението, на което можем да се отдадем без сериозни угризения, когато искаме да си подарим специален момент - изпълнен с наслада - на чисто физическо, а и ментално ниво. Няма да си говорим за ползата от ендорфините, които сладкото събужда - хормонът на щастието е най-силното естествено лекарство в човешкото тяло.

Изхождайки от важността на десерта, Средиземноморски ресторант "Салини" в гранд хотел и СПА "Приморец", подходи с изключително внимание към създаването на сладката част от своето меню. За нея, на помощ на шеф Ивелин Кръстев и неговия екип, се притече един от най-добрите сладкари у нас - сладкар-шоколатиер Елица Божинова. Резултатът от общите усилия е меню, което включва точно 12 сладки изкушения от цял свят.

Сред вкусните изкушения, всеки може да открие точно своят най-любим вкус: бадемов диамант с бял шоколад и лешников пралине; макова симфония с бадемово брашно, шамфъстък паста и пюре малини; торта гараш с черен белгийски шоколад; шоколадово кадифе с какаово масло и коантро; капучино крем с бял шоколад, бейлис и нес кафе; шоколадова екзотика е крем англес, пюре манго и маракуя и бял шоколад; цитрусов милфьой с дели лимон и портокалов крем; трюфел кейк със смлени бадеми и черен белгийски шоколад; крем брюле с бял шоколад; шоколадово суфле със съвършен течен център; бисквитена торта с маскарпоне или пък чийзкейк с боровинки.

Не е без значение, къде се отдаваме на изкушението. Средиземноморски ресторант "Салини" е изключителна локация, скътана в 5-звездния гранд хотел и СПА "Приморец". Тук, сервизът е дискретен и ненатрапчив, а качеството е водеща константа във всеки детайл. Обстановката е стилна и елегантна, а градината е самостойно бижу с огромна стойност. Напомня силно безкрайните хедонистични пейзажи по най-добрите островни курорти по света - където красиво озеленяване и басейн са единствените прегради между плажа, морето и теб. Тук, на крачка от сърцето на Бургас, тихата песен на вълните носи особена, лежерна атмосфера. Това е точното място, където да се отдадеш на сладко изкушение, което можеш да си позволиш - без съжаления и скрупули.

Кафе, чай или – защо не – чаша шампанско към него? Веднага. Защото в гранд хотел и СПА "Приморец" най-важният сте Вие - и винаги сте добре дошли!