DSC_3513

DSC_3513

В рейсовете в Бургас с карта от 5 лв. за Никулден

Срещу тази сума те ще могат да ползват линиите по цялата градска мрежа. Промоцията важи за три дни - 6-ти, 7-ми и 8-ми декември. Картата "Празник" се продава в Траннспортна къща, на автогарите "Юг" и "Запад" и в павилионите на "Бургасбус" ЕООД.

Общинският превозвач променя и началния час на първия курс на автобус №18, който пътува по линията Бургас-Маринка-Твърдица и обратно. Сега той тръгва в 04.45 часа. От 10-ти декември се променя на 04.30 часа. Причината е, че се удължава маршрутът на линията и автобусът ще тръгва в 04.30 от Твърдица, в 04.35 часа ще бъде в Маринка, за да може в 04.40 часа да влезе в квартал "Крайморие".

Промяната се прави, заради жителите на квартала. От това лято два от курсовете на автобус №18 - в 11.20 и в 16.40 часа влизат в Крайморие. От години последният курс на №18, който тръгва в 22.30 часа от Бургас също влиза в квартала. След като влезе в сила изпълнението на проект "Интегриран градски транспорт", бе прекратен договора с частния превозвач "Бургасволан", който досега обслужваше линията за Крайморие. Тя бе поета от "Бургасбус". Пожене автобусите не са достатъчно, общинският превозвач реши еднолично да удължи още два курса на линията на №18, за да е за удобно на жителите на Крайморие, без да съгласува това с пътуващите от Маринка и Твърдица, за които курсовете стават по-дълги като времетраене.