-l-provlak-1

-l-provlak-1

В Созопол с нова ВиК мрежа

Общинския съвет в морската община Красимира Германова и кметът на Общината Панайот Рейзи. На церемонията присъстваха общински съветници, зам.-кметът на Община Созопол Катя Стоянова, кметове в населени места в общината, жители и гости. Отец Димитър благослови новата придобивка на града.-l-provlak-2

Новата ВиК мрежа включва 1243 м водопровод и 869 м канализация. По канализационната мрежа са изградени 33 улични ревизионни шахти и 17 нови сградни отклонения. По водопроводната мрежа има спирателни кранове, пожарни хидранти, 10 нови сградни отклонения. Това е изпълнено съгласно съгласуван и одобрен инвестиционен проект и финансиран със средства от Оперативна програма "Околна среда", които са на стойност 1 500 000 лева.

"Благодарение на големия проект за Водния цикъл успяваме да подменим ВиК съоръженията в града и така да дадем възможност на нашите граждани да живеят в една по-добра екологична среда", заяви по време на официалната церемония кметът Панайот Рейзи. Той увери присъстващите, че подобектите от проект "Интегриран проект за воден цикъл на Созопол – I етап" ще приключат в срок и предстоят в близки дни откриването и на останалите.