В Созопол се жалват на син депутат от строеж на хотел на скалите

е собственост на Съюза на кинодейците и се намира над плажа в града. Инвеститор на обекта е българо-руска фирма, а комплекса е проектиран от архитект Георгий Станишев - брат на лидера на БСП Сергей Станишев.

 

Ваньо Шарков се ангажира да представи в Народното събрание питане към министъра на регионалното развитие - Росен Плевнелиев и към министъра на околната среда и водите  - Нона Караджова относно строежа.

Въпреки че проектът за строителство е одобрен, опасенията на местните жители са свързани с възможността  строителните работи да излизат извън частния имот за който важи разрешителното. Извън него е бреговата ивица, която е изключително държавна собственост и не може да се застроява. Затова питане ще бъде отправено към министъра на регионалното развитие и благоустройство.

От друга страна скалите, които се разбиват, а по този начин се унищожават  са част от природната среда.  Затова питане ще бъде отправено и към министъра на околната среда и водите.

Местните са разтревожени от това, че вибрациите от разбиването на скалите вредят на къщите в съседство и по тях вече са се появили пукнатини. Те се виждат по мазилките, таваните и зидовете.

"Събрали сме над 200 подписа срещу разрушаването на скалите, а това никак не е малко за град като Созопол", казва г-н Карчев, който е член на Инициативния комитет срещу строежа. Създадена е и група във Facebook със същото искане.

Ваньо Шарков посети Созопол по покана на Стойо Недин, който е общински лидер на СДС-Созопол. Шарков  беше и специален гост  на местната структура на сините, която от 11 години  отбелязва своя празник на Цветница. Събитието беше беше уважено  и от областния председател на партията - Костадин Марков и от заместник-председателя на Общинския съвет на СДС Бургас  - Тошко Иванов.