Вадят стадион "Черноморец" от активите на клуба Дружеството ще е ангажирано с изграждане, управление и стопанисване на комплекса. Акционери в него са община Бургас и "Петрол холдинг", които ще имат равно участие в капитала.

Предложението е на кмета на общината Димитър Николов. Входираната от него докладна записка ще бъде гледана за 33-то заседание на Общинския съвет, насрочено за 22-ри април.

ПСФК "Черноморец-Бургас" АД е създаден през 2005-та година. Две години по-късно община Бургас внесе в дружеството собствен имот - стадион "Черноморец". Целта бе да се изгради съвременен спортен комплекс със стадион, многофункционална зала, търговски комплекс, развлекателен център и други. Строителството трябваше да започне през пролетта на 2009-та година. Досега обаче то не е стартирало. Това е поводът кметът Николов да предложи на Общинския съвет да гласува изваждането на стадион "Черноморец" от активите на дружеството и той да премине към новоучредено дружество, чиято цел ще бъде само изграждане и управление на спортния комплекс. По този начин, според кмета, ще се разграничи дейността на футболния клуб "Черноморец-Бургас" от бъдещото спортно съоръжение.

Решението за бъдещото на спортния комплекс ще бъде взето от съветниците в местния парламент.