DSC_6870

DSC_6870

Ваклин Стойновски отива на избори в коалиция

ме подкрепят тук, в Бургас. Аз ще ги подкрепя по места", коментира Стойновски. Тъй като наесен предстоят и президентски избори, настоящият общински съветник и кандидат за кмет на морския град прогнозира, че към неговата партия ще има интерес и че тя покачва влиянието си.

Според Стойновски е важен броят на съветниците в един ОбС. Конституционният съд върна новия изборен закон, съгласно който се предлагаше броят им да бъде намален. Ако той беше приет, то в Бургас съветниците щяха да бъдат редуцирани от 51 на 41. "За моята политическа партия ще е по-добре да са 41 съветниците. Но аз съм демократ и считам, че е по-демократично техния брой да остане 51", коментира Ваклин Стойновски.

Партията му вече е готова с листата си за съветници. В нея има оставени едно-две свободни места за хора от център-ляво, които са разочаровани от собствената си партия и биха пожелали да подкрепят Стойновски на вота тази есен.

На 7 юни той свиква конференция на партията си. На нея ще бъде направен отчет на извършеното през четиригодишния мандат от него и колегите му от партията.