Amarok

Amarok

Вълчето Амарок стана на 2 години

То е в добро здраве и заедно с братчетата си се радва на голям интерес сред посетителите на зоопарка. Особено любопитство проявяват най-малките, които често задават въпроса откъде идва неговото име. Името Амарок му дадоха осиновителите - така се нарича гигантски вълк от митологията на инуитите - древни ескимоски народи. Чрез митологичното име те орисаха вълчето да расте здраво, силно и красиво, да радва всички, дошли да се разходят  горския кът на морската столица, където са събрани множество животни от приказките.

От управата на зоопарка споделят, че Амарок  и братчетата му са особено ценни за тях. Това са първите вълчета, родени тук от десет години насам.

Изпълнителните директори на фирмата осиновител - Ивелина Шабан и Милчо Близнаков с радост се ангажираха и тази година да се грижат ежемесечно за комфорта на вълчето. С дарените средства ще бъдат подобрявани неговите условия за живот. Те ще се използват за поддръжка и ремонт на обитавания от Амарок кът, закупуване на играчки, дървен материал и други необходими консумативи. С храна и медицинско обслужване всички животни са обезпечени от зоопарка.