Zname

Zname

"Варна диша" прави живо човешко знаме от гражданско сдружение "Варна Диша", което има желанието да създаде поредица от инициативи, обединяващи гражданите около устойчивото развитие на града.

От 17.30 часа, всеки запазил безплатното си място в "Живото знаме", на сайта http://varnadisha.eventbrite.com/, или решил да се присъедини в последния момент, ще бъде включен в изграждането на огромен "български флаг" от цветни балони.

Хеликоптер с камера ще направи фотооблитане на събитието от над 400 метра височина, като всеки включил се в инициативата ще получи снимка, която да сподели със своите близки и приятели.       

Живото знаме има за цел и да се превърне в знак на гражданската позиция за опазване на българските паркове и зеленото съкровище на Варна – Морската градина.

"Варна Диша" е неправителствена организация, която си е поставила за цел да провокира, мотивира, информира и обединява обществеността с дейности, които подобряват градската среда. Сдружението ще работи по проекти свързани с устойчивото развитие на Варна и е отворено за нови идеи и инициативи на гражданите.