Варненското издание на фестивала е след бургаското, което се проведе преди броени дни. Снимка Лина Главинова

Варненското издание на фестивала е след бургаското, което се проведе преди броени дни. Снимка Лина Главинова

Второто издание на Street Food & Art Festival "Кино и храна" ще се проведе от 28-ми август от 1-ви септември във Варна. Пространството пред Аквариума ще се превърне в кулинарна арена, която ще обедини няколко вида изкуство в автентична градска среда.

Блогъри и влогъри ще покажат уменията си на живо пред феновете си и ще споделят своите тънкости в готвенето, артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, докато посетителите се наслаждават на вкусове от всички краища на света.

Готвачи от специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което изобщо не е за изпускане!

Всички музикални вечери ще свършват с лятно кино и концерти на живо. На сцената ще се качат Стефан Вълдобрев, Белослава, Милица Гладнишка – със специална програма за филми и храна, Лили Гелева и Дичо с групата си.

Другата голяма изненада е, че освен на музикалната сцена Дичо и Белослава ще се изявят и на кулинарната сцена, където ще направят своите вкусни демонстрации директно пред публиката на фестивала. Към кулинарната демонстрация на Белослава ще добави щипка вдъхновение и шеф Андре Токев. Актьорът Август Попов ще приготви пред публиката ястие по една от любимите си рецепти.

Фестивалът е с вход свободен.