Инициативата ще се проведе на 21-ви и 22-ри февруари. Снимка Община Варна

Инициативата ще се проведе на 21-ви и 22-ри февруари. Снимка Община Варна

Варна се включва в инициативата "Зимно предизвикателство", която ще се проведе на 21-ви и 22-ри февруари от 13.15 часа на Ледената пързалка в общинския спортно - развлекателен комплекс "Младост". В дните на събитието ще има демонстрации на състезатели по фигурно пързаляне. Отправена е покана към директорите на училищата да излъчат представителна група до 20 ученици, възрастова група  II-VII клас, които да се запознаят със зимните спортове. Предвидено е и безплатно ползване на съоръжението, с осигурени кънки,  до 15.45 часа.

Проявата е без състезателен характер, целта е да се популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Организатори са дирекция "Спорт" към Община Варна, със съдействието на ОП "Спорт - Варна", СК "Ледени спортове", СК "Одесос", по инициатива на Българската асоциация "Спорт за всички".

Проявата "Зимно предизвикателство" се провежда ежегодно от 1994 г. през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и курорти в страната, като включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.