Zalbi

Zalbi

Варненци се жалват от работодателите си


70% от жалбите са от работещи и са за това, че работодателят не им внася социалните и здравните вноски, а на някой от тях не са изплатени и трудовите възнаграждения. 25% от подадените жалби са от лица, на които не са издадени касови бонове и фактури за закупените от тях стоки. 5% са се жалвали в НАП Варна, че хазяите не им издават документ при заплащане на наема. През изминалата 2011 година общият брой на подадените жалби от граждани в териториалната дирекция е 1 166, като по всички тях инспекторите по приходите от „Оперативни проверки” са предприели действия. За резултата от извършените проверки варненските данъчни са уведомили писмено жалбоподавателите, които са посочили точен адрес за кореспонденция. 
4 765 е общият брой на извършените оперативни проверки през изтеклата година, по време на които са съставени 2 228 акта за установяване на административно нарушение. 815 от тях са за нарушаване на Кодекса за социално осигуряване, 807 са за неиздаване на касов бон, а останалите са за други нарушения при отчитане и осчетоводяване на извършените продажби.
От НАП Варна напомнят, че сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство гражданите могат да подават в териториалната дирекция, а така също и чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700. 

Нека лицата, които подават жалби, да посочват своите имена и адрес за кореспонденция, за да бъдат уведомени своевременно за резултата от извършените проверки.

Днес+