BasketV

BasketV

Варненските момчета гледат към Рио де Жанейро

не е и невъзможно с оглед успехите, които пожънаха варненските момчета в рамките на само 1г. На специална пресконференция председателят на клуба Желю Желев показа завоюваните трофеи до момента, като не са никак малко. Освен баскетбола в инвалидни колички клуба се тренират още няколко спорта – тенис на маса, плуване и петанка, а Желю Желев сподели, че предстои да бъде развита и спортната стрелба.
Председателя на клуба Желю Желев, наставника Гани Василев и разбира се целия отбор не пропуснаха за пореден път да изкажат благодарности към г-н Иван Портних, който всячески помага на варненския клуб, осигурявайки всички необходими условия за работа.
За отминалата 2011г. СКХУ "Варна 2010" има завоювани първи места, както в плуването, така и в тениса на маса и петанката, а през 2012г. в клубната витрина бяха прибавени нови две титли от Държавните п-ва по тенис на маса и плуване. Както е известно отбора по баскетбол в инвалидни колички също вече има завоюван трофей – Купа Зиридава.
"Баскетболът е спорта, който е в кръвта на всички момчета", заяви с усмивка Желю Желев.
Те започват тренировките по баскетбол през август 2011г. и само за една година бележат огромен прогрес. Според наставника Гани Василев това се дължи на огромния хъс и желание, с който състезателите се хвърлят в тренировките.
"С труд и желание нещата се получават, има още какво да се желае, продължаваме да работим по изчистването на някои компоненти от играта", заяви капита на отбора Мартин Иванов. 
От 5 до 7 октомври пък морксата ни столица ще е домакин на първия по рода си у нас международен турнир по баскетбол в инвалидни колички, в който се очаква да се впуснат отбори от Румъния, Молдова, Украйна и евентуално Гърция, а от българска страна ще участват разбира се домакините от СКХУ "Варна 2010" и отбора по баскетбол в инвалидни колички от София. Тимовете ще акостират в морската ни столица на 4 октомври, а официалното откриване ще е на следващия ден от 10.00ч. Арена на битките ще бъде зала Конгресна на ДКС. 
През 2012г. варненци взеха участие в няколко международни прояви. Първо в Констанца (Румъния) проведоха истинска наказателна акция, побеждавайки последователно шампиона на северната ни съседка "Клуж", както и домакините от Констанца и отбора на Тимишоара, а последните две победи бяха повече от изразителни. След това тимът записа победа и две загуби на приятелския турнир в Одеса (Украйна) и завърши на второ място, а само преди месец взе участие във втория международен тренировъчен лагер в Арад (Румъния). Там състезателите на СКХУ "Варна 2010" показаха огромен напред в тренировъчния процес, а след блестящото си представяне в приятелските мачове с "Клуж" и домакините от Арад бяха удостоени и с трофей – Купа "Зиридава". 

Днес+