Kmet

Kmet

Варненският кмет отчете 12-годишен мандат с лъскав сборник

Изданието под името „Варна – променящия се град“ и дава информация за населението, административното обслужване, реализираните проекти, ремонтираните улици и прочие. Сборникът е предназначен за държавния архив, библиотеки, читалища, училища и университети, каза на последната си пресконференция градоначалникът. Той смята, че след време изданието ще има историческа и документална стойност. 

59 000 акта е подписал през 12-ге години управление кметът. По данни на Йорданов само през последния мандат в общината са направени 304 проверки, от които 64 по европейски програми. Административното обслужване за варненци е с непрекъснато работно време, а при наличие на граждани, работата се удължава с още 2 часа, отчете Йорданов. 

Няма мярна единица за положените усилия, затова всеки мандат е трудно съпоставим, каза кметът. Той допълни, че нещата натежават в полза на третия мандат, когато е направено най-много. Градоначалникът отказа да си даде самооценка по шестобалната система. 

Вчера Кирил Йорданов бе регистриран като кандидат-кмет от партия ГЕРБ. От днес той е в отпуск, но решението да бъде потвърдено утре на сесия на Общинския съвет. След три мандата като независим кандидат, подкрепен от БСП, Йорданов ще се впусне в новата предизборна битка като кандидат на управляващата партия.

Днес+