DSCF0095

DSCF0095

Ватерполистите отпаднаха от битката за медали Петър Йонов след края на първия квалификационнен турнир, в който бургаските ватерполисти записаха една единствена победа срещу състава на "Локомотив" /Русе/.

Представянето на "Черноморец" в тази възраст беше оценено като катастрофално от специалиста, който, разбира се, не пренебрегна факта, че болшенството от момчетата са по-малки на години. Въпреки това се видя, че те имат теоретичната и физическа подготовка, но тези два важни компонента се оказаха недостатъчни и безсилни пред безсърцатата игра на състезателите. В решаващите моменти опонентите на бургаския тим показаха много по-волеви качества. Желанието им за победа надделя и заслужено те спечелиха двубоите с гол преднина.
"Нашите състезатели се "къпят" в комфорт. За да бъдат във форма и на ниво, в Бургас поканихме отбори от Русия, Южна Африка, проведохме фестивал на водната топка. Изиграхме поредица от контроли с "Щурм", "Урусийск", за да трупат опит. За да паднат с гол в две от срещите си, това означава, че не са променили отношението си към играта и клуба", каза Йонов. DSCF0096
Отборът на "Черноморец" загуби и трите си срещи от варненските "Аква", "Комодор" и "Черно море", които продължават във финалната шестица, където ще спорят за медалите с първите три тима от турнира във Враца. 
Квалификацията, която се проведе при отлична организиция на басейн "Флора" в продължение на три дни, беше финансирана с личните средства на домакина "Черноморец". Поради спряно субсидиране на Българска федерация по водна топка от страна на държавата, в лицето на служебния министър на физическото въпитание и спорта Петър Стойчев заради стари задължения от преди шест години, клубовете станаха жертва на това решение и в момента сами финансират първенството. 
"Очакваме едно адекватно решение от страна на настоящото министерство на младежта и спорта. Каквото отсъди съдът, ние сме готови да го изпълним като федерация, съответно предполагам и държавния орган. Но финансирането дейността на федерацията няма нищо общо с това дело. Какво правим при положение, че съдът се забави с решението си три години? Да ликвидираме спорта ли? Нашият спорт е скъп, има издръжка на спортна база и отбори с по 15-18 души, които пътуват, хранят се, спят и разходите са големи, а клубовете вече изнемогват. А ако не приключи това първенство, се очертава втора нулева година, което е много лошо за спорта ни", заяви генерланият секретар на Българска фадарация по водна топка Николай Смилев.
Резултати:
Черно море– Локомотив (Русе) 24:0, Черноморец– Аква спорт 7:8, Комодор– Локомотив 24:2, Аква спорт– Черно море 9:7, Черноморец– Комодор 10:16, Локомотив – Аква спорт 1:17, Комодор– Аква спорт 9:5, Черноморец– Черно море 5:6, Комодор– Черно море 7:4, Черноморец– Локомотив 16:2.
Класиране в групата:
1. Комодор– 12 точки
2. Аква спорт– 9 точки
3. Черно море– 6 точки
4. Черноморец– 3 точки