DSC_1674

DSC_1674

Видни Атанасовци празнуват днес

днешния си имен ден, работейки. "Пожелават ми основно здраве и здрави нерви", сподели пред репортер на Chernomorie-bg.com именикът. Той няма да празнува днес, защото графикът му е пълен със срещи заради предстоящия референдум за ядрената енергетика, насрочен за 27-ми януари. "Сигурно ще празнувам, но едва, когато референдума мине", пошегува се Атанас Зафиров.

И телефонът на кмета на Ахтопол Атанас Желязков DSC_2523е прегрял от обаждания и съобщения. Обаждат му се и приятели, и колеги, и хора, с които работи служебно. "Сред най-оригиналните пожелания, които получих днес е това - да чувам само хубави неща за Ахтопол", каза Атанас Желязков. Денят му е ангажиран около подготовката за предстоящия референдум. Затова пък довечера ще почерпи за здраве колегите си от кметството и община Царево в Хисаря.

Днес празнува и зам.-областният управител на Бургас - Атанас Терзиев. Той посети тази сутрин храма "Свети Атанасий" в град Българово. "Пожелавам си най-вече здраве и късмет, както на мен така и на всички именици. Благодаря за поканата на кмета на град Българово. Догодина на Атанасовден отново ще се върна тук", каза след светата литургия зам.-областният управител. Той отправи пожелания за здраве към жителите на града и на цяла Бургаска област. 

Имен ден празнува днес и зам.-кметът по екология и евроинтеграция в община Бургас Атанаска Николова.

Сред видните бургаски именици са и писателят Атанас Радойнов и художникът - Атанас Стоянов.

На всички, които празнуват днес - честит имен ден. Да ви е живо и здраво името!

Снимки Архив Chernomorie-bg.com