DSC_0880

DSC_0880

"Виена Моцарт оркестра" пристига в Бургас с блясъка на империята се осъществява по съвместна покана на кмета на община Бургас - Димитър Николов, продуцентска компания "Арт БГ" и под патронажа на Негово превъзходителство Герхард Райвегер – посланик на Република Австрия у нас.

Моцартовият оркестър гостува за първи път в България. В родния град на Райна Кабаиванска публиката ще го види в състав от 30 души, всички облечени в специални костюми и перуки, шити по модата на Австро-Унгария.

Концертът е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата.

"Той ще покаже, че в този прекрасен град не само през лятото, но и през зимата могат да се случват събития от световна класа", заявиха организаторите. Те отправиха благодарности за любезното му съдействие към Александър Текелиев - директор на съвсем наскоро ремонтираната Бургаска опера.

Продажбата на билети стартира от 21 септември 2012 г. Специално за ценителите от  Бургас те ще могат да бъдат закупени от касата на Операта, както и в мрежата на Еventim.bg.

Първите 300 билета ще бъдат продавани на промоционални цени - с 10 лева отстъпка, като до изчерпване на количествата ще струват от 20 до 40 лева и ВИП места от 50 до 70 лева. След това редовните цени ще са от 30 до 50 лева и ВИП места от 60 до 80 лева.