DSC_3866

DSC_3866

ВИП бургазлии в колажи на журналистка Еличов, художникът Кръстьо Тодоров, певецът Захари Чернев, журналистите Красимир Калудов и Михаил Димитров, Рафи Бохосян - първият победител в тв формата "X Factor", музикантът Левон Манукян са част от 15-те модела "позирали" на Марина Костова.DSC_3860 Колажите са правени за около четири месеца. В тях авторката е използвала снимки, цветна хартия, акварел, за да шаржира образите. След като ги е сътворила, колажите са снимани и след това отпечатани.

"Това е едно намигване към мъжката част и е поднесено с чувство за хумор. Надявам се и моделите така да го приемат", сподели Марина Костова. Никой от участниците в изложбата не е знаел предварително за нейната идея. Част от моделите дойдоха, за да се видят и да поздравят художничката. "Тази изложба ми бе пречинена от Мирослав Моновски", DSC_3858сподели тя. Художникът е провокирал журналистката да създаде колажите. Експозицията ще гостува и на Дома на хумора и сатирата в Габрово.
Преди да се посвети на журналистиката, Марина е завършила паралелката по изобразително изкуство в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Бургас, след това "Българска филология и история", има магистратура и по журналистика. Първите си материали написва преди 7 години. Кариерата й започва в седмичника "Компас", след няколко години там Марина продължава кариерата си в интернет сайт.
Видео от откриването на изложбата може да видите тук: