20140306_154545

20140306_154545

ВМРО: Общината да почисти войнишкия паметник бургазлии, който се намира до Професионалната гимназия по автотранспрот в града. Днес се навършват 101 години от превземането на Одринската крепост. Този, изумил света, героичен подвиг на Българската армия нанася финалния удар върху Османската империя и тя окончателно загубва Балканската война. 

По традиция, ВМРО – Бургас отбелязва тази годишнина, тъй като смята, че трябва да пазим националната памет, да припомняме на младото поколение самоотвержения пример на предците ни и да възпитаваме в него дух на патриотизъм, гордост и обич към Родината. Светлата дата ще бъде отбелязана днес от 18.30 ч. със 101 тържествени салюта, запалени факли и поднасяне на венец пред паметника на загиналите в Балканската война бургазлии.

"Подготвяйки се за това, ние посетихме Паметника и бяхме неприятно изненадани от меко казано, неугледното му състояние. Изровените павета, потрошеното декоративно осветление, купчините фасове и мръсотия създават изключително неприятно впечатление. Общият му вид силно контрастира с претенцията на Бургас да бъде "най-добрият за живеене град", заявиха от ВМРО. От партията смятат, че е наложително и да се изгради около паметника декоративна ограда, за да не бъде ползван, както досега, за пушалня и писоар, защото това е гавра с подвига и паметта на падналите герои от Бургас.